grand-place-in-brussels

Brussel

In Brussel, het hart van de Europese Unie, vertegenwoordigt Dechert al meer dan 40 jaar nationale en internationale cliënten. Onze advocaten bieden er hoogstaand juridisch advies aan binnen- en buitenlandse cliënten, waaronder banken, internationale verenigingen, high-tech ondernemingen en de overheid.

Het Brusselse kantoor richt zich op een commerciële praktijk en het structureren van corporate transacties, onder andere de grensoverschrijdende structurering van vennootschappen, fusies en overnames, joint ventures, de structurering van beleggingsfondsen, regulatory compliance, licentieovereenkomsten, corporate finance, tax planning en real estate transacties.

Onze advocaten in Brussel bieden ook expertise aan inzake arbeidsrecht, economische regulering en oneerlijke handelspraktijken, milieurecht en intellectueel eigendomsrecht. Daarnaast omvat hun praktijk ook Europees en nationaal mededingingsrecht waarbij nauw wordt samengewerkt met de transactionele corporate praktijk.

Dechert’s corporate advocaten in Brussel beheersen elk domein van het vennootschapsrecht: van private equity transacties en uitgiften van effecten tot grensoverschrijdende fusies, overnames, joint-ventures, splitsingen en bedrijfsherstructureringen. Zij adviseren ondernemingen uit een groot aantal sectoren, zoals entertainment, telecommunicatie, informatietechnologie, pharmaceutica, automotive en luchtvaart.

Europees mededingingsrecht is een kritisch bestanddeel van onze Brusselse praktijk. Onze advocaten adviseren geregeld cliënten inzake materies gaande van concentraties, kartels en misbruik van marktdominantie, tot EU regulering van telecommunicatie, energie en postdiensten en onderzoeken met betrekking tot staatssteun. De toepassing van EU mededingingsregels op specifieke transacties en de vertegenwoordiging van onze cliënten voor de EU Commissie, alsook adviesverlening met betrekking tot nationaal mededingingsrecht zijn eveneens expertisevelden. Legal 500 EMEA 2009 aanziet ons team als leidinggevend in dit veld en stelt dat de “kwaliteit van het werk en de dienstverlening uitmuntend is”.

Het kantoor bestaat uit zowel Amerikaanse als Europese advocaten. Alle Belgische advocaten zijn bevoegd om zowel voor Belgische als Europese hoven en rechtbanken te pleiten.

dechert-rani-habash-washington